Vörösboros
marharolád
Ez a recept mind közül a legfinomabb számomra. Kicsit sok a munka vele, de az íze mindenért kárpótol.
fejenként
egy nagy szelet marhahús
erős mustár
(Lövensenf) vagy sima mustár
4 főhöz kb:
3 db csemegeuborka
3 db
lilahagyma
2 db répa
1 db
petrezselyemgyökér
3 dl száraz
vörösbor
kb 4 dl
marhahúslé
kis
zellergumó
só, frissen
őrölt bors
1 db
babérlevél
A marhahús
szeleteket kiklopfolom. Egyik
oldalát megsózom, borsozom, majd egy kk mustárral bekenem. Ráteszem a bacon szalonnát.
Egyik végére 1-2 szelet csemegeuborka és 1 szelet hagyma kerül, így kell feltekerni
szorosan, majd fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzöm, vagy madzaggal is össze lehet kötni.
Egy nagyobb
lábasban 4-5 ek olajat felforrósítok, majd ebben a roládok minden oldalát
megpirítom, hogy a szaft a húsba záródojn. Hozzáadom a durván feldarabolt zöldségeket, a babért, felöntöm a vörösborral és annyi húslevet adok hozzá, hogy ellepje.
Lassú tűzön egy órán át kell főzni. Ha a hús megfőtt, a roládokat kiszedem és a
zöldségekkel vagy a zöldségek felével összeturmixolom a szószt. Ha híg lenne,
kis vízzel elkevert keményítővel lehet sűríteni. Főtt széles metélt tészta
illik hozzá. Friss fejes salátát és olaszos öntetet adok hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése