2014. március 28., péntek

Vörösboros marharolád



Vörösboros marharolád

Ez a recept mind közül a legfinomabb számomra. Kicsit sok a munka vele, de az íze mindenért kárpótol.

 

fejenként egy nagy szelet marhahús
ugyanannyi szelet bacon szalonna
erős mustár (Lövensenf) vagy sima mustár
4 főhöz kb:
3 db csemegeuborka
3 db lilahagyma
2 db répa
1 db petrezselyemgyökér
3 dl száraz vörösbor
kb 4 dl marhahúslé
kis zellergumó
só, frissen őrölt bors
1 db babérlevél


A marhahús szeleteket kiklopfolom. Egyik oldalát megsózom, borsozom, majd egy kk mustárral bekenem. Ráteszem a bacon szalonnát.  Egyik végére 1-2 szelet csemegeuborka és 1 szelet hagyma  kerül, így kell feltekerni szorosan, majd fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzöm, vagy madzaggal is össze lehet kötni.

Egy nagyobb lábasban 4-5 ek olajat felforrósítok, majd ebben a roládok minden oldalát megpirítom, hogy a szaft a húsba záródojn. Hozzáadom a durván feldarabolt zöldségeket, a babért, felöntöm a vörösborral és annyi húslevet adok hozzá, hogy ellepje. Lassú tűzön egy órán át kell főzni. Ha a hús megfőtt, a roládokat kiszedem és a zöldségekkel vagy a zöldségek felével összeturmixolom a szószt. Ha híg lenne, kis vízzel elkevert keményítővel lehet sűríteni. Főtt széles metélt tészta illik hozzá. Friss fejes salátát és olaszos öntetet adok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése