
Banános currys hús
2 banán
1 ek
currypor (Madras mild)
2 dl tejszín
vagy 1 dl tejszín és 1 dl kókusztej
500 ml
marhahúslé (500 ml víz +1 kocka)
3 db közepes
nagyságú lila hagyma
só,bors,
olaj
Furának tűnhet a recept, de garantáltan nagyon finom, még annak is ízlett, aki csak magyar ételhez van szokva. Egy dologgal lehet elrontani: gagyi curry porral, szóval fontos, hogy eredeti, jó minőségűt használjunk.
A borjúhúst
vékony érmenagyságú darabokra vágom vagy a csirkemellet felcsíkozom. A
hagymákat megpucolom, félbevágom és hosszában felszeletelem.
Kevés olajon
sóval borssal a húst lepirítom, majd a hagymát hozzáadom és együtt üvegesre
pirítom őket.
1 ek
curryport hozzáadok és felengedem 500 ml marhahúslével. Együtt főzöm max 5
percig. Közben egy banán felét villával
széttöröm és hozzáadom a húshoz, a maradék banánt felkarikázom és azt is hozzáadom. Újabb egy percig főzöm, majd hozzáadom a tejszínt, frissen őrölt borssal
és ha kell még sóval ízesítem. Még egyet rottyan és kész. Párolt rizs
illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése