2014. március 28., péntek

Banános curry



Banános currys hús

500 gr borjúhús vagy 600 gr csirkemell
2 banán
1 ek currypor (Madras mild)

2 dl tejszín vagy 1 dl tejszín és 1 dl kókusztej
500 ml marhahúslé (500 ml víz +1 kocka)
3 db közepes nagyságú lila hagyma
só,bors, olaj

 Furának tűnhet a recept, de garantáltan nagyon finom, még annak is ízlett, aki csak magyar ételhez van szokva. Egy dologgal lehet elrontani: gagyi curry porral, szóval fontos, hogy eredeti, jó minőségűt használjunk.

A borjúhúst vékony érmenagyságú darabokra vágom vagy a csirkemellet felcsíkozom. A hagymákat megpucolom, félbevágom és hosszában felszeletelem.
Kevés olajon sóval borssal a húst lepirítom, majd a hagymát hozzáadom és együtt üvegesre pirítom őket.
1 ek curryport hozzáadok és felengedem 500 ml marhahúslével. Együtt főzöm max 5 percig.  Közben egy banán felét villával széttöröm és hozzáadom a húshoz, a maradék banánt  felkarikázom és azt is hozzáadom.  Újabb egy percig főzöm, majd hozzáadom a tejszínt, frissen őrölt borssal és ha kell még sóval ízesítem. Még egyet rottyan és kész. Párolt rizs illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése