Szegedi
gulyás
Ezt a receptet egy német szakácskönyvben találtam, Szegediner
gulasch névvel. Előtte nem ismertem, úgyhogy érdeklődve készítettem el.
Nagyon szuper lett!!! Sokkal másabb, hogy sütőben egybe sül, mintha
gázon főzné az ember órákig. Teljesen összeérnek az ízek, de nem lesz
pötyőkés sem.
3 db nagy
vöröshagyma
600 gr
karajhús
3 ek olaj
1 ek
paradicsompüré
2 ek
édesnemes pirospaprika
1 ek köménymag vagy 2 kk őrölt kömény
600 gr
fehérboros savanyúkáposzta (konzerv a legjobb)
400 ml húslé
2 ek
keményítő vagy liszt
2 dl tejföl
A hagymákat
megpucolom, félbevágom és hosszában felszeletelem. A fokhagymát szétnyomom és
a köménnyel
összekeverem vagy mozsárban összetöröm.
A húst
kisebb kockákra vágom.
Olyan
lábosban amit fedővel sütőbe is lehet tenni, olajat melegítek és a húst
beleteszem. SSózom, borsozom. Addig pirítom, amíg a levét el nem fővi és kicsit
megpirul. Ekkor hozzáadom a hagymát és együtt pirítom, amíg a hagyma is szép
színű nem lesz. Utána hozzáadom a paprikát, a paradicsompürét, a fokhagymás
köményt és ráöntöm a húslevet. Összekavarom, hozzáadom a kinyomkodott
savanyú káposztát és lefedve 180 fokos sütőben 1 órán át sütöm.
Ha kész és a
hús megpuhult, a keményítőt elkavarom kis vízzel és a húshoz adom a tejföllel
együtt. Jól összekavarom és kész is.
Mellé
krumplipüré illik és az eredeti recept szerint, frissen aprított kerti zsázsával kell tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése