2014. március 28., péntek

Szegedi gulyás



Szegedi gulyás

Ezt a receptet egy német szakácskönyvben találtam, Szegediner gulasch névvel. Előtte nem ismertem, úgyhogy érdeklődve készítettem el. Nagyon szuper lett!!! Sokkal másabb, hogy sütőben egybe sül, mintha gázon főzné az ember órákig. Teljesen összeérnek az ízek, de nem lesz pötyőkés sem.

3 db nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
600 gr karajhús
3 ek olaj
1 ek paradicsompüré
2 ek édesnemes pirospaprika
1  ek köménymag vagy 2 kk őrölt kömény
600 gr fehérboros savanyúkáposzta (konzerv a legjobb)
400 ml húslé
2 ek keményítő vagy liszt
2 dl tejföl


A hagymákat megpucolom,  félbevágom és hosszában felszeletelem. A fokhagymát szétnyomom és
a köménnyel összekeverem vagy mozsárban összetöröm.
A húst kisebb kockákra vágom.
Olyan lábosban amit fedővel sütőbe is lehet tenni, olajat melegítek és a húst beleteszem. SSózom, borsozom.  Addig pirítom, amíg a levét el nem fővi és kicsit megpirul. Ekkor hozzáadom a hagymát és együtt pirítom, amíg a hagyma is szép színű nem lesz. Utána hozzáadom a paprikát, a paradicsompürét, a fokhagymás köményt és ráöntöm a húslevet. Összekavarom, hozzáadom a kinyomkodott savanyú káposztát és lefedve 180 fokos sütőben 1 órán át sütöm.

Ha kész és a hús megpuhult, a keményítőt elkavarom kis vízzel és a húshoz adom a tejföllel együtt. Jól összekavarom és kész is.
Mellé krumplipüré illik és az eredeti recept szerint, frissen aprított kerti zsázsával kell tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése