Ázsiai csirkeleves
Ez az ázsiai leves nagy népszerűségnek örvend nálunk. Németországban ettem először, azóta itthon is sokszor elkészítem. Eddig mindenkinek nagyon ízlett és a receptet is elkérték.
Szerencsére ma már minden alapanyag könnyen beszerezhető itthon is. A vörös lencsét például érdemes a keleti fűszeres boltokból kimérősen megvenni, úgy 8-900 Ft kilója, nálunk a piacon 1000 Ft, boltban zacskósan 1400+ Ft kilója. Vörös lencséből szoktam még pürét is készíteni, ennek a receptjét is megosztom hamarosan. A szójaszószból én a Pearl River márkára esküszök, néha a nagy szupermarketekben is lehet vásárolni, de a keleti fűszeres boltokban biztosan lehet kapni.
Hozzávalók 4 főre:
250 gr gomba
300 gr
csirkemellfilé
1,5 l zöldséglé
(leveskockából is jó, ne legyen túl sós)
3 ek olaj
3 ek
sötét szójaszósz
1 ek Édes
Anna vagy Erős Pista, akár vegyesen
2+1 lime
2 paradicsom
só, frissen
őrölt bors
A csirkemellet szépen lehártyázom, majd kockákra darabolom. A gombákat megmosom és cikkekre vágom. Egy leveses lábosban felmelegítem az olajat, majd a gombákat beledobom, picit sózom, borsozom és addig főzöm, amíg a levét elfővi.Ekkor hozzáadom a csirkemellet és kifehéredésig pirítom.
Felöntöm a zöldséglével, hozzáadom a lencsét, a paprikakrémet és a szójaszószt.
Újraforrástól számítva kb 10-15 perc alatt megfő a lencse. Ekkor megkóstolom, és ha szükséges, teszek még bele sót, borsot. Ha a lencse megfőtt, beledobom a két felkockázott paradicsomot, és 1 percig főzöm még. Legvégül a 2 lime kifacsart levét is hozzáadom.
Tálaláskor még felszeletelek egy limeot és a tányérok szélére teszem. Ezeket fogyasztáskor a tányérba csúsztatom és a kanállal megnyomkodva állítom be a tökéletes ízt magamnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése